MOS startdag Duurzame voeding op school

mos-startdagOp 26 oktober vond de MOS startdag 2016 over duuzame voeding op school plaats. Dankjewel aan alle aanwezigen. U was een fantastisch publiek.

Alle Gentse leerkrachten van kleuter, lager en secundair onderwijs werden uitgenodigd op
woensdag 26 oktober vanaf 12u in Freinetschool De Sassepoort, Bevelandstraat 22.

Het centrale thema dit jaar was duurzame voeding op school. Na de verwelkoming door door Tine Heyse, schepen voor Milieu, Klimaat, Energie en Noord-Zuid konden de deelnemers kiezen uit verschillende activiteiten:

Rondleiding op Freinetschool De Sassepoort. De MOS leerkracht nam de deelnemers mee op zwier en vertelde over de MOSwerking op school.

Gesprek Duurzame schoolmaaltijden. Marijn Maesen van Dienst Service en Logistiek bij de Stad Gent ging in gesprek met de aanwezigen: Een schoolmaaltijd is niet enkel voer voor de refter. Duurzame en gezonde voeding moet ook in de klas geserveerd worden. En wat is de visie van Stad Gent?

Gesprek Duurzame schoolmaaltijden: Praktijkvoorbeelden. Dat duurzame voeding een haalbare kaart is, weten An Scheepens van Vredeseilanden en juf Tine van Freinetschool De Vlieger. Zij deelden hun ervaringen.

Whole School en Edo smakelijk geserveerd. Bea Merckx van Artevelde Hogeschool pastte de principes van Whole School en Edo toe op duurzame voeding. Het implementeren van een wholeschoolaanpak gaat verder dan alleen lesgeven over duurzaamheid in de school. Het stimuleert om duurzaamheid te integreren in alle aspecten van de school.

Schoolmoestuinieren: Bert van het Voedselbos gaf u tips en tricks voor een productieve schoolmoestuin.

Doorlopend was er ook nog de Infomarkt oa Velt, Studio Globo, Voedselbos, Kleur bekennen, Vredeseilanden, Logo Gezond+, IVAGO, Goodplanet, Djapo en de Educatieve Diensten van Stad Gent.

Wie er bij was kan via een online enquête zijn of haar mening geven. Zo helpt u ons om ook volgend jaar een boeiende MOS startdag te organiseren.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s